DE APK;

Voor veel mensen nog steeds een spannend moment en toch ook weer iets wat vraagtekens oproept. Veel mensen denken nog dat je met een verlopen APK nog 2 maand mag doorrijden. Doe dit niet, de auto mag zonder APK keuring zelfs niet op de weg staan en u riskeert een boete €. 130. Tevens zal u waarschijnlijk niet meer verzekerd zijn (kleine lettertjes verzekeringspolis). Dus even om het te verduidelijken; Bij de laatste APK keuring heeft u een rapport ontvangen. Rechts bovenaan staat een datum waarvoor uw auto weer APK gekeurd dient te zijn. Op deze datum mag u uw auto alleen nog naar de garage rijden om de auto ter APK aan te bieden, zo staat het in de wet. Om zeker te gaan mag u uw auto twee maand voor deze datum al laten keuren en zal u dezelfde datum + 1 jaar behouden. Dit betekend dus 14 maand APK.

De APK is een veiligheids- en milieukeuring, waarbij uw voertuig op diverse punten wordt gecontroleerd. Dit is een belangrijk aspect voor onze verkeersveiligheid en onze leefomgeving. Wij maken regelmatig mee dat auto's hieraan niet voldoen. De overheid heeft regels opgesteld in het kader hiervan. Verderop ziet u een link die u naar de APK site van de RDW voert, om het één en andere nog te verduidelijken. 

Uiteraard verzorgen wij ook de APK keuring voor u. Niet voor de stuntprijs die collega's rekenen, bijvoorbeeld €. 19,95. Dit kan namelijk niet; voor een serieuze keuring staat gemiddeld 40 minuten. De RDW gaat bij een steekproef ook uit van deze tijdsbasis. Met het huidige arbeidsloontarief van ca. €1,- per minuut kom je dus uit op €. 40,- per APK excl. BTW. Hierbij komen nog de extra kosten voor de afmeldkosten en de extra milieukeuring. Dit kan zijn een viergasmeting (benzine), roetmeting (diesel) of een EOBD test (controle motormanagement). Hieruit blijkt dus dat je voor een laag tarief niet kunt keuren en dat het dus niet altijd objectief zal zijn, een enkeling daargelaten. Wij keuren WEL objectief en worden hierop ook gecontroleerd. Niet iedere auto uiteraard, maar dit zou wel mogen. Wij mogen wel stellen een eerlijke APK en niet naar de omzet gerekend.

Mocht u nog vragen hebben of een afspraak willen maken, bel of mail ons, en wees niet bang, domme vragen bestaan niet!

Hieronder de link naar de APK site van de RDW om één en ander nog te verduidelijken.